Om dommeren Rene Hochauers udtalelser på Tv2 LPS om CSC oldboys.
Kan ses via Tv2-LPS hjemmeside: klik her. (øverste film)

Ang. oldboys kampen d.1 maj 2007. Bk. Frem - CSC.

På TV2s hjemmeside (LPS) og i deres sports program, LPS, udtaler dommer, Rene Hochauer om hvordan han var blevet "overfaldet" verbalt, skubbet og følte sig truet på livet i en CSC oldboys kamp.

Det er ærgerligt at LPS når de tager sådanne sager op, ikke henvender sig til modparten, og hører den anden side af sagen.

Som målmand på CSCs oldboys hold, der spillede den aktuelle kamp, vil jeg forklare præcis hvad der skete og hvorfor det skete, da Rene Hochauer ikke helt fortæller episoden som den foregik.

Der var ca. gået 10 minutter af 2.halvleg, stillingen er 2-2, da en CSC angriber bliver spillet helt fri og løber helt alene på vej mod Frems mål, med en Frem forsvarer i hælene, denne forsvarer takler bagfra og laver klart nødbremse, Dommeren dømmer korrekt frispark, men giver hverken gult eller rødt kort for forseelsen. Det udløser brok fra CSC, som klart mener at mindst et gult kort burde været hevet op af lommen, normalt koster sådanne forseelser et rødt kort.
Havde dommeren givet det kort for nødbremsen som reglerne kraver, havde vi aldrig nogensinde kommet ud i denne pinlige situation, for både vores klub og dommeren selv.
Selvom dommeren på sin vis havde dømt en ganske fair kamp indtil da, var denne situation nok skyld i, at CSC mistede troen på at Rene Hochauer ville dømme en fair kamp.

"Det skal nævnes at midt i første halvleg modtager en af CSC forsvarer et gult kort for et langt mindre frispark, han forlader banen, uden noget som helst brok .(Gult kort giver 10 minutter udvisning)"

Kort efter episoden med nødbremsen, får en CSC spiller gult kort for at brokke sig over at dommeren dømmer hjørne til Frem, istedetfor målspark til CSC. Som målmand så jeg at dommerens kendelse var helt korrekt, der var hjørne til Frem.
Da spilleren er på vej ud, siger han noget grimt til dommeren, som helt korrekt giver ham det røde kort. CSC spilleren forlader banen, samtidig med han går og småbrokker sig over dommeren, men han truer på ingen måde denne.

På det efter følgende hjørnespark, ender bolden midt i feltet og dommeren mener at en CSC spiller går i ryggen på en Frem spiller og dømmer derved straffe.
Om der var straffe eller ej, vil jeg ikke gøre mig klog på, men nogen af vores spillere siger at det var et meget lille straffe, som kunne dømmes, men osse tit ikke bliver dømt.

Det er her at EN af vores spillere overreagerer og brokker over kendelsen, samtidig med at han går hurtig over mod dommeren.
Der er da et par andre CSC spillere der brokker sig over kendelsen, men ikke mere end alle andre hold gør, hvis de mener at straffen er forkert og ingen af andre CSC spillere nærmer sig dommeren, som denne påstår i LPS, med at holdet står rundt om ham, skriger og skubber ham og der sker tumult.
Dette er ikke rigtigt, eneste tumult der sker, er da jeg går mellem spilleren og dommeren, klart for at beskytte dommeren og hise stemningen ned, så vores spiller når aldrig i nærheden af dommeren.
Spilleren råber af dommeren, men truer ham ikke, samtidig med at jeg hele tiden holder ham væk fra dommeren, dette foregår i et minuts tid, til sidst får jeg snakket vores spiller til ro og han forlader banen, selvom at han aldrig fik fremvist noget kort, hverken gult eller rødt i situationen.

I LPS bliver der osse nævnt, at Frem spillerne, måtte beskytte dommeren, det er heller ikke rigtig, mens jeg holdt spilleren væk fra dommeren, stod Frem spillerne på afstand af selve "tumulten" og snakkede med resten af CSCs hold.

På det tidspunkt er situationen overstået, begge hold er klar igen og dommeren står klar til at tage straffesparket.
Da Frem spilleren ligger bolden til rette på pletten, og jeg, CSCs målmand står klar på stregen, dommeren står på den sædvanlige plads ved straffespark, vender dommeren lige pludselig rundt og udvandrer fra banen uden at fløjte kampen af, eller på nogen måde informere holdene om at kampen er slut.
Begge hold står lidt forundret, flere Frem spillere kalder dommeren tilbage, men han går bare ind mod omklædningsrummene, uden at svare.

Da vores spiller, som havde overfuset dommeren, ser at kampen blev afbrudt pga af ham, vil han snakke med dommeren om hvorfor osv.
Han løber efter dommeren der er kommet næsten helt ind til omklædningsrummene, da dommeren ser ham komme løbende, bliver han bange og skynder sig ind i sikkerhed i klubhuset, hvilket jeg osse ville have gjort. Da vores fremstormende spiller ser dommeren går ind i klubhus, stopper han op, opgiver at komme i kontakt med dommeren og går hen, sætter sig på en bænk uden foran klubhuset og her begynder han at diskutere med Per Vind og nogle andre Frem veteraner, der absolut skulle blande sig, selvom der faktisk ikke skete mere i den sag. Dommeren var i sikkerhed, CSC havde en spiller siddende på bænken udenfor klubhuset og resten af CSC holdet var slet ikke kommet ind fra banen endnu.

Herefter nævner dommeren til LPS, at mens han er inde for i sikkerhed, kan han høre tumult og råben og skrigen fra klubhuset og derfor mente han at han skulle tilkalde politi beskyttelse.
Det tumult han snakker om, må være diskutionen mellem vores spiller, Per Vind og Frem spillerne, på vejen ind kan jeg høre vores spiller bede Per Vind om at holde sin kæft og blande sig udenom.

Bortset fra ham der fik rødt kort var taget hjem og "dommer overfuseren" som tog direkte hjem efter skænderi med Per Vind og Co., gik resten af CSC holdet direkte ind i omklædningsrummet og blev der ca.30 minutter.
Det virker underligt, at politiet ikke kom forbi omklædningsrummet for at få en forklaring på hvad der var sket og hvem der havde truet dommeren osv.
(Da politiet selv spiller/ træner fodbold i valby, er jeg langt fra sikker på at de blev tilkaldt eller bare var forbi ved et tilfælde.)

Normalt sender KBU osse en skrivelse ud, hvor klubberne bedes forklare om hændelsen, den kom aldrig frem.
KBU straffer CSC uden at vi på nogen måde for lov at forsvare os, med 2 spillere der hver får 7 spilledages karantæne, at den første spiller med rødt kort osse skulle have 7 dage, undrer os meget, men det kan ikke betale sig at anke sagen via KBU, for i deres øjne er det altid Christianias skyld. Oveni får CSC en bøde på 2000,-kr. for afbrydelse af kampen.

CSC ved godt at det er svært at være dommer og de tit bliver behandlet dårligt og svinet til, men hvis de heller ikke selv forholder sig til reglerne (som den nødbremse Rene Hochauer "glemte" at dømme korrekt) kan det hurtigt går galt.

Når man ikke giver kort på en nødbremse og derefter giver modstanderen et straffespark på langt mindre forseelse, så føler man sgu at dommeren er imod en.

Desværre så oplever CSC tit at dommerne, allerede på forhånd har dømt os, måske fordi de ikke kan lide Christiania eller hvilken grunde de nu engang har til at ødelægge vores spil.

En anden ting som osse kan være skyld i disse misforståelser, er at serie 5, oldboys, veteran, osv selv skal skaffe dommere til deres kampe og det ender tit med at være en spiller fra hjemmeholdets klub der dømmer kampen, hvilken er uholdbart i længden og kun kan skabe misforståelser.

Det skal nævnes at dommer, Rene Hochauer er dommer uddannet og har været i brancen i ca. 20 år, at hans så ikke lige kender reglen vedrørende nødbremsen er selvfølgelig et stort ubesvaret spørgsmål og at han ikke forholder sig til sandheden i hans udtalelser til LPS er uholdbart.

At Rene Hochauer udsætter vores klub for yderligere straf ved at nævne vores navn i landsdækkende tv, så andre dommere kan få antiparti over CSC, er helt galt.
KBU straffer klubberne for deres forseelser, at Rene syntes vi skal straffes yderligere er ren hævn.

Mvh. CSC oldboys målmand.

Back